FBT Blue flames Går samman med PIF FLoorball

 

Den anrika division 3-föreningen FBT Blue Flames från Åbo går samman med PIF Floorball från Pargas. PIF Floorball är Pargas idrottsförenings, det vill säga Piffens, innebandysektion. I och med fusionen kommer PIF Floorball att ha två lag i förbundets tävlingsserier (division 3 & 4). Föreningens hobby- och juniorlag upplever också ett lyft.

Initiativet till föreningsfusionen kom från Flames, men föreningarna hittade snabbt en gemensam melodi. En bidragande orsak till det är samarbetet föreningarna emellan de senaste åren bl.a. i form av spelarutbyte. Dessutom var PIF Floorballs vice ordförande Joakim Sjöström i tiderna en av FBT Blue Flames grundande medlemmar.

– Jag upplever inte att en förening med bara ett lag i längden har möjligheter att spela målinriktad innebandy. Med Flames prövade vi vingarna i division 2, men den säsongen förstärkte egentligen min åsikt. Vi var tvungna att hitta på någonting nytt för att hobbyn ska hållas tillräckligt intressant. Det kan vara en överraskning för många att gå samman med Piffen, men i praktiken handlade det om det mest fascinerande alternativet. Det är en ära att bli en del av en över hundraårig föreningsfamilj med ett par tusen föreningsaktiva. Vi går nu in för att börja på ett nytt kapitel med den långsiktiga målsättningen att lyfta Pargas in i främsta linjen då det kommer till innebandy i Egentliga Finland. Resan är lång, men jag hade aldrig gått med i projektet om jag inte trodde på att det var möjligt, konstaterar FBT Blue Flames ordförande sedan föreningens grundande, ekonomie doktor Arto Kuuluvainen.


(Arto Kuuluvainen t.v. tillsammans med PIF Floorball ordförande Mikael Bergendahl och nuvarande Piffens huvudtränare Joakim Sjöström.)

– Trots att jag känt Arto redan länge kom förslaget om en fusion som en överraskning. Diskussionerna löpte vidare i god anda och togs väl emot både hos Piffens styrelse och inom laget. Jag är verkligen glad över att fusionen gick så här smärtfritt och framför allt över att FBT Blue Flames verkligen ville gå samman med just Piffen trots att det också fanns många andra alternativ. Vi behöver utan vidare mera erfarenhet och nytt kunnande till vårt team och i framtiden har vi alla chanser att ta steget till nästa nivå. Vägen dit är förstås lång och kräver svett, hårt arbete samt rätta val både på och utanför planen, men jag tror verkligen på att våra juniorer en dag kommer att kunna spela innebandy på riktigt hög nivå i Pargas och i Piffens färger. Det är fint att få med rutinerade spelare och ett erfaret proffs som Arto med i verksamheten, säger Sjöström.

Föreningsfusionen ska ännu godkännas av Innebandyförbundet, men inga praktiska hinder torde finnas på den punkten.

Mera information:

Joakim Sjöström, 050 42 10 918, joakim.sjostrom@gmail.com

Arto Kuuluvainen, 040 538 7515, arto.kuuluvainen@gmail.com
 

____________________________________________________________________________________
Tankar om förra säsongen?

Förra säsongen gick som det brukar gå i Strömsö, dvs precis enligt planerna! Lagets mål var att stiga till div.4. Dessutom hade vi som mål att utveckla- och förbättra spelet under säsongens gång och allt detta lyckades vi med.

Som i alla välmående förhållanden hade vi förstås också tyngre perioder under säsongen pga. bland annat skador och sjukdomsfall. Aldrig tappade vi ändå helt bort oss, fastän vi några gånger under säsongen blev lata och försökte välja en genväg till målet. Vi lärde oss dock tillika att det inte finns genvägar till framgång.

Glädjande var det att se att det finns en otrolig vilja i laget och att vi aldrig ger upp. Ett bevis på detta är att vi ifjol (i slutet av matcherna) vände många matcher från uderläge till vinst. Alltid var det inte vackert, men desto effektivare. Den gemensamma tågresan för detta lag inleddes som sagt ifjol på hösten. Nu blickar vi endast framåt, stiger på tåget, sätter på oss arbetshalaren och jobbar stenhårt varje vecka - med focus och sikte på vårt nya mål.
 

jocka
(Sjöströms noggranna passningar kommer att behövas i år också)
 

Lagets läge, vem har lämnat flaggskeppet? Har Piffen möjlighet att konkurrera med övriga lagen?

Några nyckelspelare är för tillfället “långtidsskadade”, men som tur är har vi en bred trupp och vi kommer säkerligen att kunna kämpa om vinsten i varje match, förutsatt att vi spelar på vår egna, höga nivå.

Största förlusten (mätt i poäng) på spelarfronten är Tom Bergman, men i övrigt anser jag att laget har förstärkts.

Vi har tränat bra sedan början av augusti, spelat några träningsmatcher samt gått igenom taktik, vi är med andra ord redo att fara “in to the fire”.

Jag är också övertygad om att vi kan konkurrera med de övriga lagen i gruppen- samt kämpa om vinsten i varje match.

 

Tankar kring egna truppen, några nyförvärv samt vem lönar det sig att följa?

Det lönar sig endast att följa nummer 71 – so called rainmaiker senior

Skämt och sido, det lönar sig såklart att följa varje spelare i truppen (på planen, utanför planen och på sociala medier). Stora obesvarade frågor är om Jens Mattson kommer att öppna ett Facebook konto i år, om vi kommer att göra ett enda mål på straff i år då Jonas Holmén är långtidsskadad och om kaptenen Jocke Blomster kommer att raka bort sina fjun på hakan om vi stiger till 3:an?

Back to reality, speciellt intressant skall det bli att se hur nyförvärven klarar sig på denna nivå. Jag pratar förstås om unga löftet och den oslipade diamanten “W” (Wilhelm Vikman) och “otämjda tjuren” Oskar Suominen som sprang tiden 12:15 på 3100 meter. Ett intressant nyförvärv är också en rutinerad spelare vid namn Tomi Vuorio som tidigare spelat på mycket hög nivå (TPS, Lovisa Tor, SBS Masku, etc, etc).

Sen är det också alltid en fröjd för ögat att följa med “stjärnspelarna” M.Bäck, L.Törnqvist och D.Lindström”. Jag hoppas även att de unga spelarna i laget gör framsteg i år och gör väl ifrån sig då de får chansen att visa upp sig.

Vi skall inte heller glömma att vi har tre mycket duktiga målvaker i laget, Dessa killar är för övrigt de kvinnliga supportrarnas absoluta favoritspelare (och inte för att de har hjälm på sig under matcherna). De bästa med dessa härliga killar är att dom ger laget chansen att vinna varje match!! Balansen i laget är med andra ord bra och som en liten parentes kan ännu nämnas att vi har spelare födda från 4 olika årtionden i laget. Äldsta spelarna är över 40 och yngsta under 20.

Mål och tema?

Vårt mål är att vinna varje match, med vårt eget spel samt med våra egna styrkor. Målet är dessutom att bygga vidare på processen som vi inledde ifjol (på- och utanför planen). Vi måste redan nu börja förbereda oss på att komma upp till nästa nivå.

Over and out!

h. Ylipäällikkö Sjöström
 

___________________________________________________________________________________________________________

HJÄRTAT I PIF FLOORBALL

PIF Floorball når i söndag en fin milstolpe, nämligen 100 spelade seriematcher. Spelare har kommit och gått under de sex år som laget varit aktivt. Det finns dock vissa som varit med ända från början och fortfarande är med i truppen. En av dessa, lagets kapten, mångfaldig FM-guldmedaljör och en viktig del i Pargas IF innebandy, Joacim Blomster. I denna intervju får vi höra Jockes tankar om åren i PIF, söndagens matcher samt en klassisk, fem snabba med denna veckas intervju offer.
 

PIF betyder mycket...

Blomster har under åren blivit en stor del av laget. Jockes ledarskap, passion och intresse är egenskaper som gör honom till en viktig del av laget. Själv berättar han att PIF betyder mycket för honom. "Det är en stor ära att få vara kapten för detta lag. Alla i laget är bra och trevliga killar. Alla är målmedvetna och det är något som behövs ifall vi vill nå en högre nivå."
Blomster lyfte fram att han ville vara kapten för laget eftersom det kommer naturligt för honom. Jocke vill leda med gott exempel, både i goda och dåliga stunder. "Som kapten måste man bete sig på ett bra sätt och kunna få laget att prestera ännu bättre i svåra situationer." 

Linus & Jocke
(Bilden från Piffens instagram konto)
 
Hemligheten
 
PIF har spelat väldigt bra i år. 9 vinster av 10, mest gjorda och minst insläppta mål. Hemligheten till detta enligt Jocke?
"Vi började planera säsongen med Joakim Sjöström redan i början av sommaren och vi hade klara visioner om hur vi vill träna och spela. Vi hade en bra grund också från ifjol då vi började öva mer på anfall och försvarsspel. Vi har också en bredare trupp i år än vad vi hade ifjol. Ifjol blev det stundvist lite ensamt då vi endast hade en kedja som producerade poäng i varje turnering. I år har vi haft tre kedjor som alla kan producera och spela på en hög nivå. Vi jobbar stenhårt varje träning och match.

Även om vi spelar på division 5 så strävar vi hela tiden framåt och där är en stor skillnad mellan PIF och de övriga lagen i vår serie. Vi vill framåt och det kräver en bra attityd samt att vi hela tiden vet vad vi vill. Killarna i laget brinner verkligen för grenen och det är något som för oss långt.

 
"Några mörka år.."
 
Herrlaget har gått igenom mycket under åren. Blomster tror att motgångarna har gjort hela sektionen starkare och att man nu är påväg mot rätt håll. "Första åren var bra. Vi hade så mycket killar på träningarna att vi måste grunda ett farmlag för herrarna. Juniorverksamheten kom också bra igång och vi hade flera juniorlag, både pojkar och flickor." Möjligtvis det framgångsrikaste juniorlaget hittils har varit PIF 94-95. Från det laget har fem spelare stigit till herr laget. (Aarnio, Lehtinen, Lindström, Törnqvist och Österman). Efter en bra start började motgångarna. Under tre säsonger saknade herr laget en identitet. Men ifjol då Blomster tog över träningarna började vändningen. Laget hade igen en identitet. Laget presterade bra, nivån steg betydligt och spelmässigt såg allt bra ut. "Vi är definitivt påväg mot rätt håll. Herrlaget ser igen attraktivt ut och juniorerna börjar komma bättre och bättre in i laget. Vi har många juniorer som tagit en stor roll i laget och det värmer i hjärtat." 
 
Första lagfotot
(Herrlaget från 2010-2011)

 
Jubileumsmatch och Team-17
 
Från jubileums matchen mot FBT Marlins förväntar sig Jocke endast vinst. "Visst kan Marlins överraska. De är ett bra lag och har de alla på plats så kan de nog ha en chans att vinna. Ingen är bättre än PIF så Marlins ska inte få överraska oss denna gång, inte på vår speciella dag".
 
Team-17 matchen är Jocke också positiv för men konstaterar även att 17 är väldigt farliga. "Det är första säsongen vi möter Team-17 så dom är inte lika bekanta som Marlins. De hittar varandra bra och de har ett väldigt rutinerat lag. De spelar rätt fysiskt men det är bara roligt." Kroppskontakt är aldrig en dålig sak, tillägger Jocke med ett leende på läpparna. Om vi kan lita på kapten Blomster ska PIF ha två vinster och fyra poäng till i tabellen efter söndagens matcher.
 
Jocke kan man lita på
(Jocke kan man alltid lita på)
 
 
"Division 2-3.."
 
Blomster är väldigt aktiv inom PIF innebandy. Förutom spelare är han också medlem i styrelsen samt träningschef i sektionen. Han har klara visioner för PIF innebandyns framtid. "Om fem år spelar herrlaget i division 2-3 och vi har ett damlag som också spelar i division 2-3, båda lagen klarar sig bra och de är attraktiva för juniorerna att komma till. Juniorverksamheten är något som också kommer att förbättras. Representationslagen måste se bra ut och fungera som förebilder åt juniorerna ifall vi vill få innebandyn framåt i Pargas." Enligt Blomster är innebandykulturen i Pargas påväg framåt. Han vill också tacka medieansvariga för hans insatser under denna säsong. "PIF Floorball har aldrig sätt lika bra ut och vi har aldrig fått lika mycket uppmärksamhet som vi får nu, det är mycket tackvare vår nya medieansvariga Kristian Österman. Alla i herrlaget vet vad vi jobbar för och alla vill få innebandyn framåt. Vi vill lyfta fram innebandyn i Pargas till en helt ny nivå."
 

 
Fem snabba med Kung Blomster
 
Sommar eller vinter?
Sommar


Snooker eller curling?

Hälsningar åt Knobbe, Snooker

 
Dragskott eller slagskott?
Slagskott
 
Aikuinen nainen eller sata salamaa?
Aikuinen nainen, säger han skrattande.
 
Vänster eller höger?
Vänster, vet int varför eftersom jag är högerhänt, tillägger Jocke.
 
Blomster 
(#14 Joacim "Kung" Blomster C)
 
 

___________________________________________________________________________________________________________

REKRYT GESTRANIUS & KONSELL, ASENTO!

Viktor Gestranius och Daniel Konsell har spelat med herrarna sedan våren 2014 och de har nu en hel säsong med seriespel i bagaget. Nu spelar killarna sina sista matcher i PIF-skjortan förrän de stiger in i Arméns underliga värld. I intervjun får vi läsa om lördagens matcher, armé tiden, bastukvällen och fem snabba frågor.

Lördagens matcher

Inför de sista matcherna för den här säsongen känner Gestranius ingen press. "Laget har spelat bra. Som bevis på detta har vi åtta vinster av åtta matcher. Det är en fortsättning av fjolårets goda prestationer. Vi har också bra högklassiga träningar som motiverar laget till bättre resultat." Konsell instämmer på detta och tillägger att det är en väldigt bra stämning i laget och att vi har en så bredd på trupp att vi klarar av att spela på en bra nivå även under våra sämre matcher. Som exempel vill Konsell lyfta fram återhämtningarna mot PK och KIK. " Vi kan ligga under med fem mål men slutar inte spela. Det är en styrka med detta lag, alla vill vinna och ingen ger upp under sämre stunder.

Viktor anser att matchen mot Röda Laget blir en tuff och jämn match men att PIF fortfarande är förhandsfavoriter inför matchen. Vi måste kunna hantera pressen samt hålla oss ute från utvisningsbåset, klarar vi detta kommer vi nog att vinna matchen, säger Viktor. PIF har gått igenom en flunssaepidemi och det kan hända att vi får se en hel del nya kedjor under lördagen. Detta lyfte även Daniel upp och sade ännu att början av matchen kommer att vara livsviktig för PIF på lördagen.

Ruoska 4 är andra i tabellen, fem poäng efter PIF. Gestranius gjorde sitt första mål i PIF-skjortan mot Ruoska ifjol och hoppas på fler nu i denna match. Båda killarna anser att Ruoska är ett farligt men kul lag att spela mot. Ruoska spelar bra ihop även om de är lite äldre, de lyckas hitta varandra väldigt bra på planen. Killarna ser Ruoska som svåraste motståndet i år och de tyckte att detta blir den svåraste matchen hittils.

 

Vi har rätt inställning..

Konsell och Gestranius har haft en svårt säsong i år. De har inte lyckats lika bra som ifjol poängmässigt men de har gett 110% varje byte de fått. Killarna har också jobbat stenhårt defensivt. Att hitta en tredje link i kedjan har också varit svårt eftersom de nästan varje turnering haft en ny kedjekamrat. På träningarna kämpar gossarna hårt och de har lyckats väldigt bra tillsammans med Marko Savolainen. Båda konstaterar att det är viktigt att jobba hårt under perioder då det går sämre poängmässigt men att man samtidigt inte får tänka för mycket på det. " Vi har rätt inställning och vi har lyckats göra många mål under träningarna. Nu måste vi ännu få målen till seriespelen." - Viktor.

(Konsell och Gestranius)

 

Inte på träningar, ingen speltid..

Båda anser att armé tiden kommer bli spännande men är samtidigt ledsna över att nu måsta lämna PIF. Vi frågade om de fortfarande kommer att vara med i PIF-skjortan under säsongen.

"Svårt att säga. Vi kan inte förvänta oss speltid eftersom vi inte kan vara på träningarna. De som tränar, spelar." - Konsell. Båda säger dock direkt att de nog kommer att se på så många matcher de kan och att de kommer att träna i Dragsvik så mycket som möjligt.

Båda vill också fortsätta med innebandy efter armén, laget är öppet men Pargas IF är alternativ nummer ett. Killarna är unga och utvecklas fortfarande och kommer bli bättre hela tiden. Dessa killar är Piffens egna juniorer och kommer att vara ansiktet för PIF innebandy i en lång tid framåt. 


Många duktiga spelare..

Vi frågade killarna vem de anser att är den svåraste att spela emot på träningarna. Båda svarade utan att tveka Mattias Bäck. De lyfte fram egenskaper som bra bollkontroll och spelöga. Dessutom är han så snabb att det ibland är svårt att hänga med. 
Bra att pojkarna får öva på snabbheten i armén, kan vi tillägga.

Tendens att dyka

Viktor brukar falla ganska lätt, vi ville få reda på varför han spenderar så mycket tid på golvet istället för att medverka i spelet. Han svarade följande..
"När man far hårt och skapligt in i situationer kan det ibland hända att man faller. Innebandy är en kontaktsport och jag är inte rädd att ta några smällar. Jag försöker aldrig fiska efter frislag, vissa faller mer än andra" avslutar han med.

Bastukung och föreläsningar

Efter matcherna har laget en välförtjänt bastukväll. Gossarna var väldigt taggade (speciellt Viktor) på att få basta med laget. Viktor nämnde också något om en bastu-utmaning med lagets kapten J. Blomster. Killarna väntar även på att få höra Knappen Ridbergs filosofiska föreläsningar om livet. 

 

5 snabba med Viktor och Daniel

Matchvinnandemål eller matchvinnandemålet passning?

V: Mål D: Passning

Zlatan eller Teemu Pukki?

V: Teemu Pukki D: Båda är överskattade

Axxell eller PSG?

V: PSG D: PSG

Portugal eller Spanien?

V: Portugal D: Portugal

Armégröna eller Piffen gröna?

V: Armégröna D: Armégröna


(Lycka till i armén Viktor och Daniel! Lepo)


_______________________________________________________________________________________________________ 

MR. SÄBÄTRON JENS MATTSSON

Denna gång får vi läsa vad Jens Mattsson har för tankar om säsongen hittils, söndagens matcher och så ställer vi fem snabba men knipiga frågor till mannen som kom på ordet säbätron.

Förra säsongen

Ifjol spelade Jens i FBT Blue Flames i division 3. Fastän Jens hade en skadefylld säsong lyckades han göra 2+0 på 15 matcher som försvarare. Mattsson själv är relativt nöjd med sin egna insats ifol och han anser att det var både givande och lärorikt att göra ett besök till Åbo laget.

"Största skillnaden mellan division 3 och 5 är nog farten och det taktiska spelet. I division 3 finns det inga stora svagheter i lagen, utan skillnaderna är hur taktiskt lagen klarar av att spela."

 

Denna Säsong

Mattsson är nöjd med säsongen hittils, både av laget och hans egna spel (4 spelade matcher, 3+1). Han ville dock lyfta fram att det alltid finns något att förbättra. "Vår powerplay har varit ganska medelmåttlig och där har vi något vi måste öva mera på. En aning mer kunde vi också prata på planen eftersom det underlättar alla spelares jobb. Vi måste också lära oss att hantera pressen av att vara förhandsfavoriter inför en match. Får vi dessa tre punkter att fungera kommer vi att gå långt i år!" 


Jens är väldigt nöjd över stämningen i laget och han tycker lagandan är på topp. "Något har ändrat på ett år" - tillägger han.

 

Det fanns endast PIF...

Efter förra säsongen fick Mattsson fundera ifall kroppen fortfarande orkar med den krävande spelstilen som han har. Som tur för Pargas IF bestämde han sig för att fortsätta spela. "Det fanns endast två alternativ, PIF eller lägga upp klubban på väggen." Vi frågade Jens vad Piffen betyder för honom: "Hälsningar till Jocka att det betyder att jag har något att göra på kvällarna" Säger Mattsson skrattande.

Bra spel och 4p

Från söndagens matcher förväntar sig Mattsson inget mindre än två vinster. "Är vi dåligt förberedda kommer vi få det svårt. Bara alla i laget är taggade och vi fortsätter spela likadant som vi gjort hittils kommer det att gå bra. Fyra poäng från denna turnering ger oss utmärkta möjligheter för fortsättningen då motståndet igen blir ett steg vassare."5 snabba med Jens

Röd eller grön?
Röd

Jul eller midsommar?
Jämnt, båda har positiva och negativa sidor.

Julfred eller självständighetsbal?
Kan inte välja eftersom båda är sk*t tråkiga.

Mål eller Passning?
Passning 

Snapchat eller Instagram?
Instagram, för det är tuffare att se på

 

(Jens Mattsson #76)

 

_______________________________________________________________________________________________________ 

INTERVJU MED ROBERT MALM

En av Piffens stödpelare, Robert Malm, är i tur för intervju. Denna säsong är Roberts tredje med PIF och i följande intervju får vi läsa lite om Malms tankar kring söndagens matcher m.m.

Säsongen hittils

"Vi har börjat starkt. Vi har en bra grupp och det syns redan på träningarna. Alla jobbar hårt på träningarna och det leder också till goda resultat vid matcherna." Säger Malm om säsongen.
Om egna prestationer är Robert mer anspråkslös. "Vårt försvar har fungerat bra. Kommunikationen mellan målvakten och försvararna är mycket bättre än ifjol. Detta också som en följd av goda träningar."


Malm vill passa på att tacka tränarna Joacim Blomster och Joakim Sjöström för att de tagit initiativet för att ordna så högklassiga träningar.  

Söndagens matcher

I söndag möter PIF både Pelkkä Klubi (Åbo) och Gremlins (Åbo) i Leaf Areena. Två väldigt jämna matcher på kommande och det anser också Malm. "Motståndet blir ett steg bättre igen. Två tuffa matcher framför oss". PK är unga duktiga killar som gillar att hålla bollen. PIF måste få egna spelet igång för att kunna klara sig mot de väldigt bollsäkra killarna.

Pargas IF har aldrig lyckats vinna mot Gremlins. "Nu har vi dock bättre möjligheter än någonsin och vi ska se till att PIF är obesegrade även efter denna turnering" -  anser Robert. Gremlins har bra skyttar och vi måste vara försiktiga med dem. Laget som har bättre flow kommer att vinna matchen. 


Speciellt med denna turnering är att matcherna börjar väldigt sent. (18:00 och 20:00). "Det är något vi måste vara beredda på. Som tur är vi vana med att träna sent." - Säger Malm med ett leende på ansiktet.

Målvaktsspelet

Pif målvaktsspel samt försvarsspel har fungerat bra under de fyra första matcherna. Laget har släppt minst mål i serien (9) och förövrigt har målvakterna spelat väldigt säkert.
"Vårt försvar har fungerat väldigt bra hittils och det hjälper mycket också i vårt arbete. Vi har också tre jämna och duktiga målvakter som alla vill lagets bästa." Återigen nämner Malm viktigheten med träningarna. God träningar -> bättre resultat också av målvakterna.

Knobbe

Tredje året

Detta blir Roberts tredje år med Pargas IF. Under dessa tre år har han fått uppleva både positiva och negativa stunder med laget. Malm nämner några stora ändringar som skett i laget under tiden som han varit i PIF. Laget är mer organiserat än tidigare och vi har en bredare trupp än de tidigare åren. Överlag är också stämningen i laget väldigt bra, inget onödigt gnäll varken på bänken eller på planen. Juniorverksamheten lyfte också Malm fram. Unga gossarna i laget har utvecklats och tagit en stor roll åt sig i laget. Speciellt Daniel Konsell och Viktor Gestranius har växt mycket under de senaste två åren.

"En av de bästa vinsterna"

I förra turnering lyckades PIF vinna mot Korpo IK med 5-4. En av match hjältarna var Robert Malm. Med hans fina räddningar och Bäckens hat-trick lyckades herrarna vinna det heta skärgårdsderbyt. "Det var en av våra bästa vinster!" Det som gör vinsten speciell är att laget lyckades vända från 4-2 till 4-5 och att Malm på ett magiskt sätt lyckades rädda en straff med bara 1:17 kvar på klockan. "Vi höll huvudet kallt och spelade ett byte i taget. Känns väldigt skönt att vi vann och KIK:s kapten har nog fått höra om den missade straffen i efterhand. Jag och Pettersson har en lång gemensam historia när det gäller innebandy." Säger Malm.

Stort tack till våra fans

Under säsongen har herrarna fått utmärkt stöd av supportarna Robert ville hälsa till er.
"Känns väldigt kul att ni kommer och se på våra matcher. Det ger laget en extra kick att se så många bekanta ansikten i publiken. Det betyder en hel del för laget att vi får det stöd som vi fått i år. Stort tack och kom gärna på nytt."
Möjlighet att se PIF spela har ni redan i söndag (15.11.2015) då PIF spelar i Leaf Areena kl. 18:00 vs PK och 20:00 vs Gremlins. Välkomna!

Robert Malm 
(Robert Malm #30)

 

 

_______________________________________________________________________________________________________

SPELARINTERVJU MED MATTIAS BÄCK

Denna gång har PIF-återvändaren Mattias Bäck fått bli det nästa offret för en personlig intervju. Bäcken återvänder nu till PIF efter att han förra säsongen spelat med FBT Blue Flames (Åbo) i division 3. 

Vad tycker du om laget?

Laget känns väldigt motiverat. Alla vill verkligen vinna och alla killar har motivationen på topp.
Jag känner att det är en stor skillnad mellan det Piffen jag for från och det Piffen jag kommit till. Till exempel träningarna är helt annorlunda från vad det var förut. "Känns nog riktigt bra att vara tillbaka i PIF-skjortan" - avslutar Bäcken med.

 

 


(Bäck i farten i matchen mot FBT Marlins)


Vad tyckte du om säsongens första matcher?

Jag tycker vi gör två bra matcher men att vi fortfarande har mycket att jobba på ifall vi vill nå vårt mål. Vår statistik ser ju bra ut, 15 gjorda- och bara 2 insläppta mål. Man måst komma ihåg att nivå skillnaderna mellan lagen i så väl division 4 och 5 är väldigt stora så vi kan inte stirra oss blinda på resultaten utan fortsätta att jobba hårt. 


Jätte viktigt dock att vi fick en bra start på säsongen i och med våra två vinster, för det ger oss goda möjligheter inför fortsättningen!

Säsongen 14-15

Ifjol spelade Mattias som sagt i division 3 med FBT Blue Flames var han gjorde poängen 6+1=7. Bäcken nämner att det var väldigt roligt, intressant och lärorikt att spela med Blue Flames och att han är tacksam över att de gav honom chansen att få testa sina vingar lite grann. Tyvärr slutade hans säsong i förtid i och med en elak tackling som förstörde slutet av säsongen för Mattias. Enligt Bäck har skadan nu blivit bra och han kommer att fortsätta spela med samma spelstil som före skadan, vilket vi är glada över att höra! Enligt Bäck kommer vi se en skickligare, mer mogen och mer taktiskt spelande Mattias i PIF-skjortan.

"PIF var mitt första lag.."

Vi frågade Bäck vad PIF betyder för honom. Han sade att Piffen betyder oerhört mycket för honom eftersom det var hans första riktiga lag han spelade i. Han ville också lyfta fram att han var glad över att han spelade förra säsongen i Blue Flames eftersom han nu kan ta med sig den informationen som han fick förra året till Piffen och på det sättet också hjälpa innebandyn i Pargas att bli bättre.

Söndagens matcher

I söndag spelar laget två matcher i Leaf Areena. I söndagens första match möter herrarna EPMT (Åbo) och i dagens andra match får vi se en skärgårdsderby i.o.m. att herrarna möter Korpo IK. Bäcken förväntningar från dessa matcher är att laget skall spela fysiskt spel, jobba väldigt hårt och att alla ska försöka vinna mannen man spelar emot. Med det egna spelet som PIF kan spela tar vi med oss fyra poäng från matcherna och det är lagets mål för veckoslutet.

Mattias vill tacka alla som var med och se på förra matcherna och hoppas på att se många PIF-fans i söndagens matcher. Ert stöd betyder mycket för laget tillägger Bäck.

 

Till slut ville vi ännu fråga Bäck om en fråga som har delat lagets åsikter, nämligen:

Borde Jocke ha rakat sig före fotograferingen?

Mattias skrattar lite grann var på han kommenterar: "Som lagets kapten skulle han nog väl lite ha kunnat slipa till sig. Men det hade inte jag heller gjort så vi kan nog förlåta Jocke"

 

Välkommen tillbaka Mattias!

_______________________________________________________________________________________________________

INTERVJU MED SPELANDE TRÄNAREN JOAKIM SJÖSTRÖM

I följande intervju med Joakim Sjöström frågade vi lite hans tankar kring den kommande säsongen m.m. Vi får bland annat höra vad han anser om de kommande matcherna mot Marlins och Blue River.


Hur känns det att vara tillbaka i PIF? 

Efter att jag ifjol var “otrogen” mot PIF känns det mycket bra att igen få dra den röda tröjan på sig. Jag väntar med stor iver på att den nya säsongen skall börja. Jag hade en skadedrabbad säsong ifjol och som en följd av förra säsongens motgångar kommer jag att hamna “under kniven” i något skede i år. Nu återvänder jag till Piffen som spelande huvudtränare.

 Varför blev det PIF?

 Under sommaren fick jag många samtal av lagets kapten J. Blomster och då blev jag övertygad om att PIF var det enda rätta valet för mig. Det är även min moderförening som har gett mig mycket ända sedan jag var en liten pojke. Nu vill jag vara med och utveckla- samt bygga upp innebandyn i Pargas och PIF. Vi har ett bra och innovativt gäng på- och utanför planen och jag försöker ta med mig alla erfarenheter jag samlat på mig under årens lopp.

 Vad tycker du om lagets preseason?

 Tiden har rusat iväg efter att vi började träna i början av augusti. Vi har fortsatt bygga vidare på projektet som J.Blomster inledde ifjol. Spelsystemet sitter inte ännu till 100%, men vi kommer att utveckla- och bygga vidare på det egna spelet under säsongens gång. Under träningarna har såväl ung som gammal  presterat bra, men framförallt har de yngre i laget (Gestranius, Konsell, Savolainen) visat framfötterna och imponerat under preseason. Vi har spelat tre träningsmatcher (vinst, förlust och oavgjort) + ordnade även ett träningsläger i början av september.

 Förväntningar inför säsongen? Hur känns laget?

 Laget känns starkt och stämningen/attityden är bra. Nivån på innebandyn i Finland blir hela tiden tuffare, men vi kommer definitivt att kämpa om topplaceringarna i div.5. Lagets mål för säsongen är att stiga till div.4!

Våra egna juniorer är igen ett år äldre och det märks att laget växt mycket under förra säsongen. Av den yngre generationen gjorde framförallt  D.Lindström o. L.Törnqvist en bra säsong ifjol och till i år hämtar återvändande M.Bäck och J.Mattsson rutin med sig från spel i en högre division.  Vi har dessutom tre mycket duktiga målvakter som laget kan lita på i ur och skur.

Vi koncentrerar oss till 110% på vårt eget spel . Vi är ett rörligt och dynamiskt lag med mycket iver och vi kommer inte att vara ett trevligt lag att möta för motståndarna.

 "Jag är positiv inför säsongstarten!" tillägger Sjöström.

 På frågan vad kan vi förvänta oss av första matcherna mot Marlins/Blue River svarar ”Jocka” kort och koncist:

 4 poäng!

 

(Kapten Joacim Blomster t.h. med nya spelande tränaren
Joakim Sjöström)