20.6.2018
Pajbacka, Pargas
Pargas IF - Someron Voima 2-2 (1-2)
Publik: 124


Vårsäsongens sista hemmamatch blev inte vad man önskat sig. Med två spelare avstängda och några skador så var bänken från start decimerat till 3 avbytare.


Sedan då Yannick Ossok skadade sig redan i den 7:e minuten, och Micke Karlsson tvingades kasta in handduken i halvtid, så var de taktiska korten förbrukade i ett tidigt skede.

Vi var inte denna gång på topp i vårt eget spel, och då sedan SoVo anade morgonluft i och med våra skador och lite "fega" spel, så kom de åt att göra inledningsmålet i den 27:e minuten med en styrning framför mål.

I den 40:e minuten drog Atte Holmberg på sig sin fjärde varning för säsongen, och är således avstängd nästa onsdag. Fem minuter senare drog vi igen på oss en straff, som de förvaltar på bästa sätt. Men genast efter avspark, får vi ut bollen till Viktor Johansson som bryter in och serverar Veli Hartola sen räkmacka och enkelt kan bredsida bollen i mål, och det just innan halvtid. Psykologiskt viktigt.

Andra halvlek fortsätter i samma spår som den första, mycket kamp, som SoVo oftast vinner. De gånger vi kommer åt att utmana på kanterna så händer det något. Kvitteringen kommer med cirka 20 minuter kvar. Igen är det unge Viktor som ger ett långt inlägg. Denna gång landar bollen hos Farhan Omar, som ensam med målvakten inte gör något misstag, 2-2. I slutet orkar vi inte mera pressa på utan SoVo försöker hårt nå ett bra resultat, men vi krigar på och når ett nöjaktigt resultat.

Piffen idag:
A Uschanoff - V Lindqvist, Y Ossok (7' V Johansson), V Ranta-aho, P Sumelius - T Megase, A Holmberg - F Omar, B Cimili, M Karlsson (45' T Gustafsson) - V Hartola

Statistik
7' Yannick Ossok => Viktor Johansson
27' 0-1 Mikko Halonen
40' Atte Holmberg (varning)
44' 0-2 Alimamy Jalloh (straff)
45' 1-2 Veli Hartola (assist Viktor Johansson)
45+3 Alimamy Jalloh (varning)
46' Micke Karlsson => Tobias Gustafsson
57' Niko Salkola (varning)
60' Ville Ranta-aho (varning)
69' 2-2 Farhan Omar (assist Viktor Johansson)
70' Niko Salkola => Mamadu Jalloh
78' Nicholas Brain => Tuomas Hakala