22.09.2018
Björkboda, Kimitoön
FC Boda - Pargas IF 1-3 (0-2)


Omgång 23 var en bortamatch, och samtidigt en festlig sådan. Hemmalaget hade utsett matchen till sin 25-års jubileumsmatch, men mer om hur festligt de hade det lite senare. När även Mauri kommit på besök, så fanns det fyra kämpande viljor på planen. Domartrion var en i kvartetten, och de fick en del kvistiga fall att reda ut, och de klarade det bra även denna gång. Den störande i kvartetten var den hårda, ryckiga och riktningsändrande vinden, som störde speciellt inledningen av matchen. Mitt i detta skådespel fanns alltså Boda och Piffen.


Piffen kom lite sargade på grund av sjukdomar (Farris) och skador (Tivon och Arska), vilket öppnade för Bene Lindström i målet, och han testades direkt i matchinledningen när han blev öga mot öga med en Bodaspelare, men Bene fick ett ben på bollen och matchens första hörna var ett faktum. Därefter var det mest kamp, kamp och mera kamp, mest på mittfältet, och flera frisparkar delades ut, och även så 2 gula kort till hemmalaget.

Just innan paus fick vi se de första målen. Först fick vi fart på Viktor Johansson, som även han fick spela från start i denna match, och han spelade in bollen från högerkanten till Veli Hartola, som på något sätt fick loss bollen och trocklade in den i nätmaskorna. Två minuter senare spelade Gezim Voca sin högerfot fri och från 25 meter avfyrade han dojan, och även om skottet inte direkt såg otagbart ut, så hittade bollen sin väg in i mål. Att få 0-2 i ryggen just innan paus var inte vad hemmalaget ville ha, och tyvärr så syntes det lång väg att självförtroende saknades, så ganska säker såg ledningen ut i paus.

Vi gjorde byten i paus, och det var ganska lyckat då bollen 12 minuter in i halvleken går från Bene ut till kanten, där inbytte Muhis spelar bollen till Jonas som från halva plan ger en stickare i djupled till likaså inbytte Micke. Han rycker ifrån sina försvarare just och just onside (kolla videon) och fri med målvakten rundar honom och rullar in 0-3. Efter det spelar vi mer på resultat, men kunde ha utökat ledningen, men så blev det inte. Med 20 minuter kvar drar först Ville ner en Bodaspelare och drar på sig ett gult kort, vilket betyder en avstängning i kommande derbymatch. Genast efter det sover vi lite försvarsmässigt och Boda kommer åt att reducera. Mycket mer än det blir det inte, förutom en fin räddning av Bene i slutsekunderna. 

Någon större fest blev det inte spelmässigt för hemmalaget, och när förlustsviten är 12 matcher lång, så är det tyvärr ingen överraskning att det nu blev definitivt klart att man får ta ny fart från fyran i nästa år. För vår del betyder det att vi fortfarande kämpar om andraplatsen i serien, nu 2 poäng bakom både Åland och Masku. 

Piffen idag:
Benjamin Lindström - Viktor Lindqvist, Yannick Ossok, Atte Holmberg (45’ Micke Karlsson), John Adolfsson (45’ Muharrem Sahiti) - Ozegbe Kingsley, Ville Ranta-aho, Viktor Johansson, Jonas Lehtinen - Gezim Voca, Veli Hartola

13’ Robert Lindqvist (W)
34’ Djibril Lakh (W)
42' 0-1 Veli Hartola [15] (assist Vikto Johansson)
44’ 0-2 Gezim Voca [8] (assist Kingsley Ozegbe)
57’ 0-3 Micke Karlsson [2] (assist Jonas Lehtinen)

71’ Ville Ranta-aho (W)
72’ 1-3 Ahmed Majed Al-Shekhli
89’ Kingsley Ozegbe (W)

Statistik
Mål: 1-3
Skott: 19-15
Skott på mål: 5-8
Hörnor: 6-3
Varningar: 2-2
Fouls: 10-9
Offisde: 1-4

Nu vänds dock blicken mot vargattacken på Pajbacka nästa lördag, då blir det publikrekord eller hur?