27.7.2018
Pajbacka, Pargas
Pargas IF - Åbo IFK 0-1 (0-0)
Publik: 124


Det var inte mycket som gick rätt denna fredag för hemmalaget när två sargade lag möttes. Vi fick ihop endast tre avbytesspelare, och då det varma vädret gör sitt till så hjälpte det inte dem som var på plats.

Piffen förde till stor del spelet men kom inte fram till några farligheter, och ju längre matchen led desto mera morgonluft vädrade sig gästerna, och då de mäktade med ett mål så åkte 3 poäng till Åbo. Även om målet i sig kom lite överraskande, så var nog förlusten rättvis för vår del. Om inte Arska i målet storspelat (igen) så kunde siffrorna varit ännu större.

Med en annan domare, så kunde vi till och med igen åkt på rött kort, men vi klarade oss undan det den här gången. Man kan med hjälp av matchstatistiken se var problemen ligger:

Hörnor: PIF 3, Åbo 6
Skott: PIF 7, Åbo 10
Skott på mål: PIF 1, Åbo 7


Matcherna duggar tätt och inkommande vecksolut åker vi till Åland, och får se hur vi klarar det när vi inte behöver vara förhandsfavoriter. hoppas hoppas...

Piffen idag
Arnold Uschanoff - Viktor Lindqvist, Yannick Ossok (varning), Petter Sumelius, John Adolfsson - Tivon Megase (55' Jonas Lehtinen), Atte Holmberg - Ville Ranta-aho, Behar Cimili (varning), Micke Karlsson (35' Veli Hartola) - Farhan Omar (67' Viktor Johansson)