07.09.2018
Åbo, Raunistula KHT
Turun Weikot - Pargas IF 2-2 (1-2)


Dagens match skrevs i två kapitel. Det första gick helt och hållet i Piffens regi, om man glömmer de första minuterna. Vi kom ut och hade glömt knäppa knapparna i rocken, och man gav TuWes klart bästa spelare, Niclas Forss, lite rum och tid, och så var det bara att plocka ut bollen från nätet.


RRrring ! Det var kanske väckarklockan vi behövde , för fram till halvtiden, fanns det bara ett lag på plan. Man stormade fram och gav inte hemmalaget annat hopp än att försöka med långa bollar på Bengt, nej Forss. 

Kvitteringen kom efter ett snyggt framspel, som hamnar hos Gezim Voca, som från knappa 20 meter smeker in bollen i krysset. Ledningsmålet kommer sen på frispark från 20 meter, och den förvaltas på bästa sätt av Veli Hartola. Med facit i hand så borde vi ha punkterat matchen där och då, men icke sa Nicke (Forss).

I andra halvlek, försvinner lagspelet, löpningarna mer och mer. Laget sprider ut sig på planen, som man inte trodde var möjligt på denna lilla plan. När sedan TuWe får en straff, så är det en logisk avslutning på det som inte borde varit möjligt. Efter det målet blir det solospel i jakt på segermål, men det kommer inte. 1 poäng i alla fall

Piffen idag:
Arnold Uschanoff (v) - Petter Sumelius (59' John Adolfsson), Yannick Ossok, Atte Holmberg, Ville Ranta-aho - Tivon Megase (79' Muharrem Sahiti), Behar Cimili, Omar Farhan (63' Viktor Johansson), Jonas Lehtinen (55' Ozegbe kingsley) - Gezim Voca, Veli Hartola

2' 1-0 Niclas Forss
20' 1-1 Gezim Voca (Farhan Omar)
41' 1-2 Veli Hartola

67' Arnold Uschanoff (w)
68' 2-2 Niclas Forss (straff)
76' Ville Stylman (w)

Statistik (TuWe - PIF)
Mål: 2-2
Skott: 9 - 18
Skott på mål: 5 - 11
Hörnor: 1-2
Fouls: 10 - 6

Ingen nationell Rödluvedag ännu.