Premieringar 2017

 

 

Årets dam: Ida Otstavel

Ida går framåt som 7-kampare år efter år. Som ett tecken på detta var hennes 4:e plats vid Kalevaspelens 7-kamp för damer, vilket var en förbättring med ett pinnhål jämfört med senaste år. Hon representerade Finland vid de Nordisk Baltiska mångkampsmästerskapen i Kuortane under säsongen. De individuella idrottsframgångarna 2017 utgjordes främst av SFIM silvret i damernas kula.

 

Årets herre: Markus Mattila

En exemplarisk spelare och förebild för de yngre spelarna. Tränar och spelar alltid på en hög nivå och kämpar för laget.

 

Årets flicka: Anni Lindroos

Anni är en mycket motiverad, målmedveten och träningsivrig skidjunior. Senaste säsong var framgångsrik och Anni uppnådde fina resultat i skidspåren.

I FSSM mästerskapen i Borgå vann Anni 3 guld av 3 möjliga och var den enda skidåkaren i FSSM som lyckades med den bedriften.

Utöver det var Anni 7:de i KLL och 8:de i FM.

 

Årets pojke: John Adolfsson

John har en mycket stark motivation att utvecklas som fotbollsspelare. Han har tränat hårt och med mycket fina insatser på planen har han under säsongen förtjänat en plats i representationslagets öppningselva.

 

Årets tränare: Niklas Holmstedt

En mycket motiverande tränare för akrobatikälskande gymnaster. Niklas ger tydliga och konkreta instruktioner på avancerad nivå, såväl för pojkar som flickor. Han bidrar till en meningsfull sysselsättning och friskare livsstil för ett stort antal ungdomar i gymnastiksektionen.

 

Årets prestation: Amy Nymalm

Amy Nymalm, årets prestation, junior landslags-VM plats och fina lopp under hela VM i Tammerfors.

 

Årets sektion: Gymnastiksektionen

Gymnastiksektionen har med den nya gymnastiksal i PIF-Center kraftigt breddat sin verksamhet. Gymnastik är basen för all idrottsutövning vilket ger alla sektioner en möjlighet.

 

Årets evenemang: PIF-Center Ab vd Lars Nummelin

PIF-Center har givit ett stort lyft för Piffens verksamhet och projektledaren Lars Nummelins insats har varit massiv också som ledare för alla talkoinsatser.

 

Knut Mannströms ledarpokal: Stefan Nyberg

Stefan Nyberg har förutom föreningens kassör länge varit engagerad på viktiga poster inom Piffen. Hans kunnande har varit väldigt nyttigt för föreningen.

 

Stickans Fat: Josephine Åberg

Hösten 2016 initierade Josephine ett projekt för att kvalitetscertifiera skidsektionen. Detta kvalitetscertifikat som beviljas av Finlands skidförbund är en fortsättning på Ung i Finland certifieringen. Josephine ledde detta projekt målmedvetet framåt trots att det krävdes stora ansträngningar för att klara av alla krav. I maj 2017 slutfördes projektet med en auditering och Pargas IF var en av de 10 första skidföreningarna i Finland, och enda i Svenskfinland, som beviljades kvalitetscertifikat. Utöver detta fungerar Josephine som tränare för skidsektionens Team 12 där föreningen hade stora framgångar under vintern, med tex hela 4 stafettlag med i D12 i FSSM och tog i samma tävling individuellt 7 av de 8 främsta placeringarna bland 34 startande i D12.

 

 

Ordförandes pokal:

Fotboll: Petra Furu

Hon är sektionens sekreterare och gör ett aktivt jobb för den praktiska verksamheten på många plan.

 

Friidrott: Robert Helin

har varit en funktionärsresurs vid tävlingsarrangemang att lita på. Har antagit utmaningen att fungera som starter vid många av Piffen-arrangerade friidrottstävlingar.

 

Gymnastik: Mira Sjöberg

Mira har utvecklats till en pålitlig och duktig ledare. Både för egen grupp och som en uppskattad  inhoppare.

 

Handboll: Linda Suominen

Linda har gjort ett stort arbete för handbollssektionen. Hon har fungerat som ordförande och sekreterare inom sektionen.

 

Innebandy: Joakim Sjöström

Joakim har under flera år gjort ett viktigt arbete för innebandyn i Pargas. Han har bl.a. fungerat som representationslagets tränare och spelare i flera år. Han var en av nyckelpersonerna bakom den lyckade fusionen med FBT Blue Flames. Tack vare fusionen står representationslaget på en stabil grund, sektionens medlemsantal har vuxit och vi har fått ny, värdefull kompetens till sektionen.

 

Orientering: Conny Arén

Banläggare och finfina banor vid nationella tävlingen Skärgårdsträffen

 

Skidning: Erika Westerlund

Erikas kanske mest synliga uppdrag i skidsektionen under 2017 har varit tränare för Team 10. Men Erika är även i övrigt mycket aktiv i sektionen och ställer alltid upp och hjälper till där det behövs. Uppdragen har varit många som tex ansvarig för kantinen, försäljning av ullmax, håller ordning i skidstugan, sköter första hjälpen mm mm. Erika är också den som håller reda på de yngsta juniorerna så att alla hänger med och klarar sig på träningar och läger.